Doctor Who
TARDIS AI képek

Kísérletezgetni kezdtem, hogy miként is lehetne a TARDIST elirányítani néhány nem evilági helyre AI segítségével. E pillanatban (2023 ősz) jónéhány lehetőség is adódik erre. Van köztük alapfokú és van köztük jobb is, ingyenes és fizetős. Az előbbiek közül a Bing Image Creatort próbáltam ki. Kicsit próbálkozni és ügyeskedni kell a képet inicializáló leírásokkal, ezek alapján aztán az AI rendszer a maga elgondolása szerint alkot néhány képet. Ezek olyanok, amilyenek, beleszólni nem lehet a folyamatba – tehát nincs olyan, hogy "az előző rajz de fele akkora TARDIS-szal." Csak tapogatózva, próbálgatva, iterálgatva lehet haladni. Véletlenszerű az eredmény, a kapott több tucat eredményből kell a nekünk tetszőt kiválogatni – tehát ez az alapfoku eszköz tényleg csak játszadozásra való.

Lentebb látható az eredmény. Három különböző kezdőrúgást kapott a Bing Image Creator. Első: a TARDIS zátonyokon magasodó tornyok tövében. Második: a TARDIS egy függőleges hasadékban megbújó romok között. Harmadik: a TARDIS egy steampunk stílusú masinánál. AZ AI időnként ostobaságokat is csinál, erre példa a legutolsó kép.

Itt pedig elolvasható, hogy mi lesz az eredménye, ha a folyamatot megfordítjuk: egy így kapott képből készíttetünk egy leírást, történetet. 

Előző Következő

 

Vissza a Doctor Who honlapraTovább
Doctor Who, Tardis and all associated names are copyright © by the British Broadcasting Corporation. No infringement is intended upon the rights of the BBC. Computer graphics on this page © Tamas Gunda and Bing Image Creator