Tücsök és bogár

Néhány összegyűjtött gyöngyszem a médiában talált sok badarságból. Aki szakmabeli, jót mulathat rajta, aki nem, higyje el, hogy szamárságok.

 

E235 Natamicin
Bevált, a szervezet számára könnyen kezelhető szer; nemibetegségek, lábgomba és szájpenész elleni antinikotikum (gombaölő szer)
Dohányzással a lábgombásodás ellen?
E301 Nátrium aszkorbát
Az aszkorbinsav (a mesterséges C-vitamin=E300) sója, de a természetes C-vitaminnal ellentétben a kísérleteknél hólyagrákot okozott. Az állatkísérletek a fiatal egyedeknél fejlődési rendellenességeket is jeleztek.
No comment (jobb, ha nem minősítem, mert az nagyon csúnyán hangzana...)
E331 Nátrium citrát
A nátrium-citrát az állatkísérletek során csökkentette az emberi szervezet ellenállóképességét.
Hmm... Darwin óta tudjuk, hogy az állatoktól származunk, de ilyen formában még nem hallottam.
E338 Foszforsav
Cola drinks are spreading AIDS in the world! Phosphoric Acid can cause AIDS!!
Magyarul: A kóla italok segítik az AIDS terjedését! A foszforsav AIDS-et okozhat!
No comment (jobb, ha nem minősítem...). Azért talán annyit, hogy a rémhírterjesztést a törvény bünteti (büntethetné).
E412 Guargumi
A mérgező guar (gyomnövény) magvaiból nyerik...
Mérges gyomnövény??? A guarbabot a melegebb égövek alatt szerte a világon hatalmas mennyiségben termesztik... klikk…
E440 Pektinek
Nélkülözhetetlen a gyümölcslevek, a nektárok, a bor és a zöldségsűrítmények előállításánál. Lebontják a zöldség- és gyümölcsfélék támasztószövetét. Gyakran használják cellulózokkal együtt, emellett az aromák kinyerésénél is fontos szerepe van. Hatásmechanizmusa során melléktermékként metanol keletkezik, ami különösen a csecsemőeledeleknél (pl. répapüré) lehet problémás.
Szegény alma. Minthogy az alma az egyik legfontosabb pektinforrás (a másik a citrusfélék héja). Dédanyáink is azért adták az almapürét az egyéb gyümölcsből készült dzsemekhez, hogy jobban zselésedjék. Nem is szólva, hogy általában a reszeltalma az anyatej után az egyik első étel, amivel megismerkedünk. És hogy lesz a pektinből "hatásmechanizmusa" során metanol? Hatásmechanizmus ≠ lebomlás, erről bővebben a címszónál.
E 925 Klór
...Az ivóvíz klórozására (csírátlanítására) használják. A klórból kloroform keletkezhet, ami zuhanyozáskor belélegezve vagy bőrön át juthat a szervezetbe. A klórozott víz ezenkívül kedvezőtlenül befolyásolhatja a pajzsmirigy működését.
Rendkívül kis mennyiségű kloroform csakugyan képződhet az ivóvíz klórozásánál, de közel sem annyi, hogy ez gondot okozzon. Pár perces forralásnál tökéletesen eltávozik.